Ciorba de vitel cu bors

de Constelatialeu in Ciorbe, 31 Mar 2016 | 8914 vizualizari

 

Nu-s eu prea innebunita dupa carnea de vita, dar ciorba o iubesc, imi place foarte mult. Si cum o ruda a taiat un vitelus am luat si eu un pic de carnita sa fac ciorbita si de-o friptura din muschiulet...muschiuletul isia steapta randul...:))))

 

INGREDIENTE

  • 600-700 g carne de vitel pentru ciorba ( coaste si bucatele cu zgarciuri, un os cu maduva)
  • 2 morcovi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 lingura de orez
  • 3-4 l apa
  • sare
  • bors
  • 50 ml ulei
  • leustean
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu bors:

Pentru inceput spalam carnea si o punem la fiert in cca 4 l apa si un pic de sare. Avem grija sa adunam spuma formata. Lasam sa fierba cca 1 ora ( fiind vitel carnea este foarte cruda). Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din zeama si o taiem bucatele marunt, scoatem si maduva din os si carnea de pe os o taiem marunt, apoi o punem din nou in zeama. Separat curatam morcovul si-l taiem cubulete, taiem ceapa marunt si le punem la calit in 50 ml ulei. Dupa ce le-am calit le punem in oala cu carnea de vitel fiarta, adaugam si orezul si lasam sa fiarba. Cand orezul a fiert, adaugam borsul ( fiecare dupa cat vrea de acra sa fie cioarba) lasam sa dea in clocot. Stingem focul, adaugam leusteanul si batem oul. Cine doreste poate sa serveasca si cu smantana, mie nu-mi place de aceea nu bat si smantana in ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

01.04.2016, 20:51

CameliaR 1

04.04.2016, 15:20

Buna, buna!

reisnaor_2006 1

15.04.2016, 18:22

Buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]