Astazi o sa-ti pregatesc o ciorba foarte draga mie, si-anume ciorba radauteana. Aceasta se serveste fierbinte alaturi de-un ardei iute si este extraordinara in vremuri friguroase.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!
Pune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere;
Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si radacina de patrunjel pe lungime, si pune-le la fiert in momentul in care puiul a fiert cam 3 sferturi;
Odata fierte si puiul si legumele, opreste focul, scoate-le si lasa-le separat, la racit;
Indeparteaza ceapa, iar bucatile de pastarnac, cei 3 morcovi si radacina de patrunjel taie-le cubulete mici;
Atunci cand s-a racit carnea, tai-o si pe-aceasta marunt;
Amesteca ambele tipuri de smantana si bate-le bine cu ajutorul unui tel, impreuna cu galbenusurile de ou;
Zdrobeste usturoiul si adauga-l si pe-acesta in compozitie, impreuna cu sare dupa gust;
Ia zeama fierbinte din oala si incorporeaza treptat cate un polonic peste smantana, amestecand constant – trebuie sa aduci smantana cu galbenusurile incet-incet la temperatura ciorbei;
Adauga otetul in oala si peste aceasta, pune compozitia din smantana, galbenusuri, usturoi si sare, amestecand bine;
La ciorba radauteana clasica legumele nu se pun inapoi in zeama, dar ramane la alegerea fiecaruia cum vrea sa le intrebuinteze. Poti face o supa crema din ele sau un piure pentru copii.
Eu consider ca daca tot le-am fiert si le-am taiat, ele nu vor face decat sa imbunatateasca ciorba, asa ca le voi pune inapoi in oala impreuna cu carnea.
Mai departe, incalzeste putin ciorba la foc mic, fara a atinge punctul de fierbere (caci altfel se va separa);
Da pe razatoare cei doi morcovi ramasi si caleste-i bine intr-o tigaie in ulei incins;
Strecoara uleiul si pune-l in ciorba, pentru a-i da o culoare frumoasa;
Potriveste de sare daca mai este cazul si serveste cu patrunjel tocat, ardei iute sau extra otet si smantana.