Daca e ciorba de vacuta taraneasca, vom pune mai multe feluri de legume, rasol de vita si carne macra de vitel.
Rasolul trebuie sa fie cu maduva, carnea o taiem cubulete, le dam intr-un clocot si aruncam apa. Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa limpede.
Carnea de vitel fierbe mai greu, asa ca o lasam vreo 2 ore, sa fie moale-moale.
Intre timp pregatim legumele pe care le vom adauga in ciorba de vacuta, le spalam, le curatam si le taiem cubulete mici... asteptam sa fiarba carnea. Punem apoi legumele in ciorba de vacuta si lasam la fiert. Spre final punem borsul si rosiile in bulion taiate marunt, taieteii si mai lasam putin la fiert. Dupa ce oprim focul batem un ou deasupra si punem leustean verde. Ciorba de vacuta merge de minune cu smantana si ardei iute.
1
din ciorba de vacuta taraneasca nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma rasolul cu maduva, care da un gust deosebit ciorbei