Ciorba usoara cu ciuperci de roua

de Valclaudia in Ciorbe, 6 Iun 2015 | 4581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov mare
  • cca 500 gr. ciuperci de roua (congelate le-am avut eu)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 rosii trecute prin robot
  • 1 ardei gras
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • 3 linguri mix de orez
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • apa plata, cca 1,5l
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba usoara cu ciuperci de roua:

Curatam ceapa verde,morcovul si ardeiul gras, le spalam sub jet de apa rece.

Ceapa se toaca arunt, morcovul se taie rondele iar ardeiul il taiem bucatele, apoi le punem la sotat pentru 4-5 minute in 2-3 linguri ulei de masline.

Adaugam ciupecile de la congelator (nu am mai avut timp sa le dezghet), asezonam cu sare si piper dupa gust,punem 1,5l apa rece in oala si lasam sa fiarba la foc potrivit ciorba.

Dupa cca 20 minute adauga pasta de ardei si rosiile trecute prin robot,lasam pana da ciorba din nou in clocot.

Adaugam orezul clatit in apa rece si lasam la fiert ciorba pana fierbe si orezul.

Stingem focul, presaram verdeata proaspat tocata, acoperim din nou oala sa se intrepatrunda aromele iar dupa cca 10 minute portionam in farfurii si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba usoara cu ciuperci de roua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

06.06.2015, 17:22

simona72 1

06.06.2015, 17:59

Imi plac ciupercile de roua! La ciorba.nu m-am gandit

MOKUSKA 1

06.06.2015, 19:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume