Ciorbica de dovlecei

de lacrimioara in Ciorbe, 16 Dec 2010 | 5400 vizualizari

 

este o ciorbica inventata de mine care a iesit foarte gustoasa din pacate nu am poze mai multe ca nu am mai avut baterie la telefon

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti,
  • un pastranac,
  • o ceapa,
  • un morcov mai mare sau 2 mai mici,
  • un ardei rosu,
  • 2 linguri de orez,
  • un ou,
  • sare,
  • otet,
  • 2 linguri ulei,
  • cateva frunze de leustean,
  • smantana la alegere.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbica de dovlecei:

Taiem ceapa solzisori o prajim in ulei impreuna cu morcovul razalit foarte putin 1 minut, adaugam apa nu am socotit dar cam 3 litri ,adaugam pastarnacul si el dat prin razatoare,ardeiul tocat, orezul care in prealabil l-am spalat bine, dovlecei spalati curatati si taiati cubulete si sarea dupa gust. Dam la fiert circa 25- 30 minute. La final spargem un ou il batem bine  si il punem treptat in ciorba (eu l-am pus printr-o sita ca sa iasa zdrente subtiri) Punem otet dupa gust mai lasam un minut dupa care oprim focul si adaugam leusteanul si gata se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbica de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca