In week-end gatesc cel mai mult pentru ca am suficient timp cat sa ma rasfat in bucatarie asa cum vreau, ca in rest sunt pe fuga.
Am facut de toate, inclusiv o minunatie de ciorbita de porc. Sper sa va placa!
Pregatim carnea de porc: o spalam si o punem intr-o oala cu apa la fiert pentru 5-7 minute, cat sa dea in clocot si sa iasa spuma. Apoi o mai spalam odata si schimbam apa. Toate astea pentru a scapa de spuma murdara de la inceput si carnea sa se fragezeasca putin.
Cat timp carnea este pe foc, putem spala, curata si toca legumele: ceapa, ardeiul, morcovii, telina, cartoful si mazarea.
Apoi le adaugam si pe acestea peste carne. Se lasa la fiert pentru aproximativ 20 de minute, se pune zarzavatul si apoi stoarcem zeama de la o lamaie si o adaugam in oala pentru a acrii ciorba (sau se poate folosi bors). Se mai lasa la foc pentru inca 5 minute.
Se adauga sare si piper dupa gust, iar la final pratrunjelul tocat marunt.
Se serveste cat mai fierbinte cu putina smantana.
Pofta buna!