Ciulama cu pipote si ciuperci

de Bucataria_Portocalie in Pui, 13 Mai 2010 | 15097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 caserole pipote
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 1 kg ciuperci
  • 3 catei usturoi
  • 1 pahar vin alb (50ml)
  • smantana 450 gr
  • 3-4 linguri faina
  • sare, piper, patrunjel
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pipote si ciuperci:

Punem pipotele la fiert,

dupa ce le spumam adaugam o ceapa taiata in jumatate, 2-3 morcovi, telina si pastarnacul. Punem capacul si lasam sa fiarba.

Separat punem la fiert ciupercile. Dupa ce au fiert le taiem bucati mici. Taiem o ceapa cuburi, o calim, adaugam ciupercile si cateii de usturoi taiati marunt. Cand s-au calit adaugam vinul si mai lasam 10 min sa se intrepatunda.

Dupa ce au fiert pipotele strecuram zeama in care au fiert si aruncam legumele (daca ne induram si nu le mancam intre timp).

Adaugam pipotele peste ciuperci si le acoperim cu zeama in care au fiert.

Punem smantana intr-un castron mai mare, adaugam cateva polonice cu zeama fierbinte, 3-4 linguri de faina si omogenizam bine.Compozitia cu smantana o adaugam peste pipote si ciuperci si mai lasam la foc mic 10-15 min.

Ornam cu patrunjel si servim cu mamaliguta!

Este delicioasa!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pipote si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare cu ciuperci