Ciulama cu pipote si ciuperci

de Bucataria_Portocalie in Pui, 13 Mai 2010 | 15507 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 caserole pipote
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 1 kg ciuperci
  • 3 catei usturoi
  • 1 pahar vin alb (50ml)
  • smantana 450 gr
  • 3-4 linguri faina
  • sare, piper, patrunjel
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pipote si ciuperci:

Punem pipotele la fiert,

dupa ce le spumam adaugam o ceapa taiata in jumatate, 2-3 morcovi, telina si pastarnacul. Punem capacul si lasam sa fiarba.

Separat punem la fiert ciupercile. Dupa ce au fiert le taiem bucati mici. Taiem o ceapa cuburi, o calim, adaugam ciupercile si cateii de usturoi taiati marunt. Cand s-au calit adaugam vinul si mai lasam 10 min sa se intrepatunda.

Dupa ce au fiert pipotele strecuram zeama in care au fiert si aruncam legumele (daca ne induram si nu le mancam intre timp).

Adaugam pipotele peste ciuperci si le acoperim cu zeama in care au fiert.

Punem smantana intr-un castron mai mare, adaugam cateva polonice cu zeama fierbinte, 3-4 linguri de faina si omogenizam bine.Compozitia cu smantana o adaugam peste pipote si ciuperci si mai lasam la foc mic 10-15 min.

Ornam cu patrunjel si servim cu mamaliguta!

Este delicioasa!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pipote si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu carne de pui si mamaliguta