Ciulama de pui cu mamaliguta

de Sidy in Pui, 1 Sep 2010 | 6953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 lingura plina pasta de ardei
  • carne de pui
  • usturoi
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina
  • patrunjel verde
  • faina de malai
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu mamaliguta:

Ceapa curatata se taie marunt si se caleste. Adaugam pasta de ardei si carnea tocata marunt apoi potrivim gustul de sare si piper. Adaugam o cana mare cu apa , punem capacul si lasam sa fiarba.

Curatam usturoiul si il dam prin presa.Patrunjelul il tocam marunt. Ambele le adaugam cind carnea este fiarta si mai lasam sa sea un clocot pina cind noi amestecam faina cu smantana si apa rece daca mai trebuie. Adaugam compozitia peste carne si lasam sa dea in clocot pina se ingroasa . Invartim continuu sa nu se prinda de fund.

Intre timp facem mamaliguta. Punem la fiert 2 l de apa cu sare iar faina de malai(400-500g) o umezim cu apa( asa nu mai face cocoloase)si cind apa fierbe o rasturnam in ea. Invartim in mamaliga , reducem focul si o lasam la foc mic sa fiarba.

Ciulamaua o servim alaturi de mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu pui