Classic Cheesecake

de Luckycake in Prajituri, 12 Mar 2014 | 12879 vizualizari

 

Am incercat mai multe retete, cu branza proaspata sau crema de branza, cu jeleu sau stafide si m-am decis sa va prezint reteta clasica iar apoi, voi,daca doriti, puteti sa mai adaugati ce va place .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg crema de branza (gen philadelphia) , eu am folosit branza pentru prajituri la galetusa de la Lidl
  • 4 oua
  • 3 lg faina
  • 2 lg smantana
  • 3/4 cana zahar coaja razuita de la o lamaie
  • extract vanilie- o lingurita
  • 1 pachet biscuiti digestivi - 200 gr
  • 75 gr unt topit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Classic Cheesecake:

Avem nevoie de o tava cu peretii detasabili(de 24 sau 26 cm) iar pe fundul tavii am pus hartie de copt.

Biscuitii ii sfaramam bine cu ajutorul unui robot de bucatarie apoi adaugam untul topit.  Amestecam pana capata un aspect nisipos. Ii punem in tava si ii presam cu mana pana ii uniformizam.

Branza o mixam cu zaharul apoi adaugam faina, smantana, lamaia, vanilia, amestecam bine iar la urma adaugam  cate 2 oua odata, pe care le batem putin cu furculita. Nu trebuie mixat mult , doar pana ce ouale se incorporaza.

Blatul de biscuiti se poata da la cuptor 10 minute la 180 grade (e optional ,eu am facut ambele variante si sunt ok) dupa care turnam amestecul de branza si punem prajitura  intr-o alta tava umpluta cu apa pana la jumatatea tavii si o dam la cuptor 40 minute la 180 grade iar apoi o mai lasam 20 minute la 150 grade.Dupa ce se raceste la temperatura camerei, o dam la rece minim 2 ore.

O puteti servi simpla sau cu fructe proaspete sau gem, oricum e minunata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Classic Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]