Am facut clatite si m-am gandit sa experimenetz ceva nou,nu am vazut nicaieri pana acum varianta asta dar am incercat-o eu. Am adaugat la reteta clasica de clatite 200 ml de lapte de cocos sa vad ce aroma ii da, au iesit foarte gustoase si onctuoase, laptele de cocos pare mult mai gras ca laptele obisnuit.
Preparare: se mixeaza ouale cu zaharul si apoi adaugam faina si subtiem treptat cu laptele si apoi adaugam laptele de cocos. Dupa ce avem o compozitie omogena , pregatim o tigaie de tefal subtire si o punem la incins. Eu nu pun ulei la clatite, am descoperit din blogul Irinei o metoda super buna, pun pe o farfurie mica putin ulei si apoi pun peste el un servetel absorbat de hartie, cu acel servetel sterg tigaia dupa fiecare clatita si asa nu se face niciodata exces de ulei. Verificam compozitia de clatite, daca se ingroasa prea tare putem sa mai subtiem cu lapte.
Coacem clatitele la foc mediu spre mic sa nu se arda si apoi le garnisim in functie de preferinte cu crema de vanilie, crema de ciocolata, branza de vaci, dulceata. Eu le-am facut cu dulceata de aceasta data sa fie cu mai putine calorii dar cred ca mergeau si mai bine cu o crema de cicolata sau de vanilie