Mi-au placut tare mult clatitele arabe (Baghrir) ale Ligiei, incat nu m-am putut abtine si le-am pus in practica. Nu au iesit 1000 de gaurele, dar in schimb au fost tare bune. Le-am copt la cooker, insa am incercat si varianta in tigaie. Diferenta este vizibila (cele la tigaie au avut mai multe gaurele, dar in schimb se lipeau, astfel ca am ramas la cooker).
Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate, adaugand ulterior laptele si apa. Mixam compozitia pana la omogenizarea completa.
Cu ajutorul unui polonic, luam cate putin din compozitia obtinuta, o turnam intr-o tigaie incinsa si coacem, pe rand, foile de clatite, fara a le intoarce insa. Le scoatem apoi pe un platou si le ungem cu unt si miere de albine dupa gust.
Se servesc cu pofta!
1
Se coc intr-o tigaie teflonata