Clatite de post

de Rocsi in Prajituri, 17 Feb 2010 | 5239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa minerala
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri zahar
  • 13 linguri faina de tara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tigaia
  • gem/dulceata pentru servit
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post:

Intr-un bol, punem apa minerala, uleiul si zaharul.
Amestecam cu telul pana zaharul este topit.
Cernem faina, o incorporam treptat sa nu ramana cocoloase. Daca folositi faina de magazin, este posibil sa mai aveti nevoie de o lingura in plus.
Amestecam praful de copt zeama de lamaie, il turnam peste compozitia de mai sus.
Adaugam un praf de sare, coaja rasa de lamaie si vanilia. Le amestecam bine.
Punem o picatura de ulei intr-o tigaie, ungem cu un penson toata tigaia.
O punem la incins, turnam cate un polonic potrivit din compozitie si o intindem miscand din tigaie.
Rumenim clatitele pe ambele parti, la foc potrivit.
Din cand in cand, mai ungem tigaia cu ulei. 
Le scoatem pe un platou, le umplem cu dulceata.
Le pudram cu putin zahar si servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa de post