Clatite de post

de Rocsi in Prajituri, 17 Feb 2010 | 5468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa minerala
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri zahar
  • 13 linguri faina de tara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tigaia
  • gem/dulceata pentru servit
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post:

Intr-un bol, punem apa minerala, uleiul si zaharul.
Amestecam cu telul pana zaharul este topit.
Cernem faina, o incorporam treptat sa nu ramana cocoloase. Daca folositi faina de magazin, este posibil sa mai aveti nevoie de o lingura in plus.
Amestecam praful de copt zeama de lamaie, il turnam peste compozitia de mai sus.
Adaugam un praf de sare, coaja rasa de lamaie si vanilia. Le amestecam bine.
Punem o picatura de ulei intr-o tigaie, ungem cu un penson toata tigaia.
O punem la incins, turnam cate un polonic potrivit din compozitie si o intindem miscand din tigaie.
Rumenim clatitele pe ambele parti, la foc potrivit.
Din cand in cand, mai ungem tigaia cu ulei. 
Le scoatem pe un platou, le umplem cu dulceata.
Le pudram cu putin zahar si servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]