Conchiglie cu porumb si somon afumat

de Lia_ in Fusilli, 19 Sep 2013 | 4195 vizualizari

 

O mancare delicata, usor de facut in numai 15 minute :). Ne-a placut mult.
Tot de la Radu Popovici citire.

 

INGREDIENTE

  • 180 g conchiglie
  • 100 g porumb, din cutie
  • 150 g somon afumat, taiat fasiute subtiri
  • 1 praz mediu, doar partea alba, feliata subtire
  • 100 ml vin alb
  • 100 g smantana 32% grasime
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita de piper alb, macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conchiglie cu porumb si somon afumat:

Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare (1 lingurita de sare la 1 litru de apa), pana ce sunt al dente. Se scurg.

Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mare.

Se adauga prazul, se sareaza si se caleste la foc mic-mediu 3-4 minute.

Se adauga vin, se presara cu piper alb si se amesteca.

Se acopera tigaia si se gateste prazul la foc mic, pana ce se face foarte moale.

Se adauga smantana, se amesteca si se continua gatitul 2-3 minute.

Se adauga porumbul si somonul afumat si se amesteca 30 de secunde. Se ia tigaia de pe foc.

Se adauga pastele in tigaie si se amesteca de cateva ori.

Mancarea-i gata! Se servesc pastele calde, sau la temperatura camerei.

Savurati cu placere!

TIPS-URI

1

Este cea mai rapida mancare calda (fel principal) pe care am gatit-o vreodata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Conchiglie cu porumb si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sunca