Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj

de ageamanu in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2009 | 7885 vizualizari

 

Este o mancare deosebita. Prima data cand am mancat eram mica, si cand am auzit de combinatia asta, branza+jumari, am strambat din nas. Acum as manca, dar parca daca o fac eu nu are acelasi gust ca cea facuta de bunica.

 

INGREDIENTE

  • mamaliga tare;
  • branza de burduf sau alta branza grasa sarata;
  • slanina afumata de casa.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj:

Se prepara o mamaliga tare. Slanina se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie sa se prajasca. Sunt gata cand sunt crocante si toata grasimea din ele s-a topit.

Branza se farama bine cu o furculita.

Se ia un castron si se procedeaza astfel:

-se unge vazul cu grasime de la jumari, se presara si cateva jumari.

-se presara un rand de branza;

-se pune un strat de mamaliga si se intinde cu o lingura muiata in grasime;

-se pun cateva jumari si branza rasa din belsug.

Se repeta pana se termina mamaliga. Ultimul strat trebuie sa fie branza si jumari.

Se serveste fierbinte!

 

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Daca se raceste pana se asaza straturile in castron, se poate incalzi la cuptor sau direct pe aragaz la foc mic 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu branza de vaci