Daca tot avem acum atatea legume pe piata,imi place sa profit cat mai mult de ele si sa le folosesc mai in toate felurile de mancare pentru ca dau un gust deosebit!!
Copanelele le spalam bine cu apa calda si incercam sa indepartam tot puful ce mai este pe ele.
rosiile le decojim si le taiem cubulete.
morcovul il radem de coaja apoi il maruntim.
ceapa o curatam,o spalam bine si o tocam marunt.
ardeiul rosu ii indepartam semintele,apoi il taiem patratele.
intr-o oala ,de vreo 4,5 litri,punem uleiul la incins.
punem copanelele si le lasam sa se rumeneasca cate 1 minut pe o parte,si 1 minut pe cealalta parte,cat sa iese sangele din ele.
punem 2 cani si jumatate de supa peste ele.
cand incepe sa fiarba adaugam si legumele taiate.
lasam la foc potrivit si acoperim cu un capac.
spalam orezul in 2,3 ape caldute.
dupa ce copanelele au fiert cam 15-20 de minute adaugam orezul.
lasam totul sa fiarba la foc potrivit,si invartim bine pentru a nu se prinde orezul ce fundul oalei.
daca mai este nevoie de supa (apa)mai adaugati,dar fierbinte ,pentru a nu stopa fierberea mancarii.
cand este aproape fiarta mancarea o condimentam cu sare si piper,dupa gust.
mai dam cateva clocote si inchidem ochiul aragazului.
deasupra presaram marar si patrunjel verde tocat.
acoperim putin oala cu capac,ca sa ia mancarea aroma de la verdeata.
apoi ne asezam pe o farfurie o portie si servim!