Cordon bleu din piept de pui

de Panacris in Pui, 22 Aug 2020 | 4747 vizualizari

 

Un fel principal savurat de Zmeișori încă din fragedă pruncie :D ;) Cordon bleu-ul l-am descoperit undeva în 1991 în Germania. Mi s-a părut genial și am devenit fan. Îl gătesc mai mereu, dar zilele trecute mi-am dat seama că lipsește din portofoliul retete.panacris.
Așa că am remediat problema și v-am adus acest preparat, nu tocmai sănătos, dar e tare gustos și sățios! ;)

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui cca. 2 bucăți mari,
  • Șuncă feliată cca. 8 bucăți,
  • Cașaval feliat cca. 8 bucăți,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină alba cca. 200 g,
  • Pesmet auriu cca. 200 g,
  • Muștar clasic 2 linguri,
  • Ulei pentru prăjit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu din piept de pui:

Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze.

Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui.

Pe fiecare felie se așează câte o felie de cașcaval și una de șuncă, se pliază felia în două, se poate fixa cu scobitori, dar apoi să atenționați meseni de prezența scobitorilor :D.

Se pregătește terenul pentru a îmbrăca în crusta aurie pachețelul de pui, umplut cu șuncă și cașcaval.

Se pune făina și pesmetul în recipient încăpătoare, separate.

Ouăle se bat energic cu muștarul într-un al treilea recipient până ce se omogenizează.

Într-o tigaie mai înaltă se pune la încins uleiul, cam de trei degete bune să fie uleiul în tigaie! ;)

Bucățile de pui umplute, se tăvălesc prin făină, amestecul de ou și muștar, al final prin pesmet și se pun la gătit în baia de ulei încinsă , cca. 180 grade. Pachețelele se rumenesc pe ambele părți, apoi se scot pe o hârtie absorbantă sau sfatul meu, într-o strecurătoare, pentru a se scurge surplusul de ulei.

Cordon bleu se servesc fierbinți cu garnitura și salata, în funcție de gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu din piept de pui