Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2016 | 5294 vizualizari

 

Cornulete aperitiv

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr. fulgi de ovaz
  • 300 ml apa calduta
  • 150 gr. unt sau margarina topita
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar tos
  • 2 linguri seminte de in
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • faina cat cuprinde (cca 500-600 gr)
  • 1 ou mare de casa
  • sare grunjoasa de presarat peste cornulete
  • seminte de chimen

Umplutura:

  • 250 gr. branza prospata de vaci
  • 150 gr. telemea rasa ( de oaie )
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • cca 150 gr. cascaval taiat bucatele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz:

Drojdia se pune intr-un castron incapator impreuna cu sarea si zaharul.

Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam apa calduta si untul sau margarina topita, apoi fulgii de ovaz si semintele de in.

Incorporam pe rand faina, la final adaugam putin ulei de masline.

Acoperin vasul cu un prosop curat de bucatarie, lasam la dospit in loc ferit de curenti pana isi dubleaza aluatul volumul.

Intre timp preparam amestecul pentru umplutura: taiem cascavalul bucatele, il amestecam cu telemeaua rasa, smantana si branza proaspata de vaci. Dam amestecul la frigider pana dospeste aluatul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt sau cu folie de teflon.

Din aluatul dospit rupem bucati de marimea unei portocale.

Intindem fiecare bucata de aluat pe masa infainata,apoi impartim fiecare foaie obtinuta in 8 trunghiuri.

La baza fiecarui triunghi de aluat asezam 1 lingurita rasa din umplutura de branzeturi, rulam apoi aluatul de la baza inspre varf si asezam cornuletele astfel obtinute in tava.

Ungem cu ou batut, presaram sare grunjoasa dupa gust si semnite de chimen, apoi dam tava la cuptor pana se coc si se rumenesc cornuletele.

Calde sau reci, sunt la fel de gustoase! 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cornulete pizza