Cornulete cu gem (de post)

de Furnicuti in Dulciuri, 25 Mar 2011 | 24491 vizualizari

 

Niste cornulete foarte fragede si rapide

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina (plus 2 - 3 linguri pentru intins coca) 
  • 100 - 130 ml bors
  • 200 ml ulei
  • 50 g nuci (optional)
  • 100 g dulceata sau magiun
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • esenta de lamaie
  • un praf de sare

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem (de post):

Pregatim o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si putina faina.

Cat timp creste maiaua, pregatim umplultura. Pentru ca dulceata pe care am folosit-o nu era suficient de tare, am tocat nucile marunt si le-am amestecat cu dulceata. Daca aveti magiun sau o dulceata mai uscata, nu e nevoie sa folositi nuci.

Punem faina intr-un vas incapator, adaugam uleiul, borsul, un praf de sare, maia si amestecam pana obtinem un aluat elastic. Daca e nevoie mai adaugam putin bors sau putina faina, ca sa aiba o consistenta potrivita, nici prea moale, dar nici sa nu se crape. Adaugam si esenta de lamaie si framantam cateva minute, dupa care acoperim vasul si il lasam 10 minute la frigider. Pentru ca mi s-a parut mult aluat, l-am am impartit in 2 si fiecare parte am intins-o intr-o foaie destul de subtire pe o suprafata presarata cu faina. In functie de cat de rotunda va iese foaia de aluat, puteti sa taiati triunghiuri, sau sa le mai "corectati" pe la capete. Asezam umplutura la baza triunghiurilor si le rulam de la baza spre varf. In tava cu hartie de copt punem cornuletele si le coacem cam 30 de minute la foc mic-mediu (cam 170 - 180 de grade), pana se rumenesc.

 

TIPS-URI

1

dati la rece aluatul ramas cat timp pregatiti un rand de cornulete, la fel si cornuletele infasurate, ar fi bine sa nu le tineti langa aragaz, cat timp faceti transa a doua. Din cauza uleiului, aluatul devine mai moale si e mai dificil de lucrat cu el. 

2

servim cornuletele pudrate cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Anamaria7 1

27.03.2011, 22:24

minunate cornulete!

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:37

teosim 1

18.11.2011, 09:18

Din cate stiu eu,aluatul care este facut cu drojdie,trebuie sa creasca la cald.Aceaata reteta zice sa o pui la rece.Mai creste ? Si nu e cam mult ulei ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu rahat