Cornulete cu migdale

de Sylvia in Prajituri, 24 Aug 2010 | 11275 vizualizari

 

Pentru ca asteptam o prietena la cafea am facut repede aceste cornulete foarte aromate, dupa o reteta dintr-o revista mai veche cu patiserie frantuzeasca de Craciun.

 

INGREDIENTE

  •  280 grame de faina ,
  • 1 ou,
  • 200 de grame de unt,
  • 60 de grame de zahar,
  • vanile in baton sau esenta,
  • putina sare,
  • 100 grame de migdale macinate.
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu migdale:

  Preparare: intr-un vas mai mare asezam faina, zaharul , pudra de migdale, vanilia si sarea. Facem in mijloc o fantana si punem oul si imprejurul lui untul taiat bucati.

  Framantam cu grija pana la omogenizarea completa, nu dureaza foarte mult pana obtinem un aluat foarte ferm din care forma o bila mare.

  O punem intr-o folie alimentara si o lasam minim o ora la frigider. Dupa aceea formam cornulete mici in forma de semiluna si le coacem  timp de 12 minute in cuptorul preainalzit la 180 de grade. Se pudreaza fierbinti cu zahar simplu sau zahar amestecat cu zahar vanilat, sunt foarte  aromate si se topesc in gura. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]