Cornulete cu rahat

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Sep 2016 | 8101 vizualizari

 

Reteta aceasta de cornulete am citit-o la Buni (care se inspirase de la Cleme). Una asemanatoare am gasit si in caietul vechi si de demult al soacrei mele. Cornuletele au iesit foarte fragede. Sunt gustoase si se mananca foarte repede!
Cantitatile le-am respectat intocmai.

 

INGREDIENTE

  • 700 g făină alba de grau
  • 300 g untură (proaspătă)
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte dulce
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • o lingura cu zahar tos
  • un praf de sare
  • 600 g rahat clorat
  • zahăr pudră pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Intr-un bol, cernem faina de grau si presaram putina sare.

Drojdia o pasam cu zaharul tos si cu cel vanilat si o lasam 10-15 minute intr-un loc caldut.

Formam o adancitura in faina cernuta, turnam drojdia si o acoperim cu putina faina.

Incorporam rand pe rand, ouale, laptele si untura.

Framantam aluatul pana la omogenizarea completa (este moale, dar nelipicios).

Acoperim vasul si il pastram intr-un loc caldut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Il impartim in bucati din care vom intinde cate o foaie nu foarte groasa (vor creste la copt), o taiem in fasii pe lung si pe lat. In patratelele obtinute asezam cate o bucata de rahat feliat, le rulam si le asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Se coc la 160 de grade pentru 25 de minute aproximativ.

Se pudreaza dupa ce se scot din cuptor. Se servesc reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura "Regina Maria"