Cornulete cu untura, nuca si gem

de Lorra in Prajituri, 8 Ian 2015 | 36250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 200 gr untura
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr nuci macinate
  • 100 gr gem de fructe
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura, nuca si gem:

Se amesteca untura cu faina si praful de copt, putina sare, otetul si nuca de cocos.

Se framanta bine pana devine un aluat nelipicios.

Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider timp de o ora.

Intre timp se amesteca miezul de nuca pisat cu gemul.

Se scoate aluatul de la rece, se imparte in cateva bucati egale apoi se intind sub forma de disc pe masa de lucru.

Dupa decuparea aluatului in triunghiuri potrivite se aseaza pe fiecare cate o lingurita din umplutura de gem cu nuca, si se ruleaza sub forma de cornulet.

Se aseaza cornuletele in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se ung cu oul batut  amestecat cu lapte.

Se dau la cuptor pentru 40 min. la foc potrivit. Sunt gata cand devin aurii.

La final se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura, nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach