Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

de Bucataras in Dulciuri, 14 Feb 2025 | 1242 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Cornulețele fragede semilună sunt un desert delicat și aromat, cu aluat fraged care se topește în gură. Sunt perfecte pentru orice ocazie. Rețeta este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
      Pentru aceste Cornulețe semilună - Fragede și delicioase, sunt necesare următoarele ingrediente: făină de grâu, făină de migdale, zahăr, unt.      

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Cornulețe semilună - Fragede și delicioase
      • 125 g făină de grâu
      • 50 g făină de migdale
      • 40 g zahăr pudră
      • 1 linguriță esență de vanilie
      • 120 g unt rece
      • un praf sare
      Portii: 24
      Timp de preparare: sub 90 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe semilună - Fragede și delicioase:

      Cum se prepara aceste Cornulețe semilună - Fragede și delicioase:

      Poți pregăti aluatul cu ajutorul unui robot de frământare sau manual. 

      Pune făina de grâu și cea de migdale într-un bol, untul rece, tăiat cubulețe, un praf de sare, zahărul și esența de vanilie. Frământă toate ingredientele până obții un aluat omogen. Dacă este nevoie, poți adăuga o lingură de apă rece. 

      Scoate aluatul și formează o bilă. Pune-l în folie alimentară, apoi la frigider pentru minim o oră.

      După ce a stat la rece, scoate aluatul și împarte-l în 2-3 porții mai mici. Rulează fiecare bucată sub formă de șnur, apoi taie bucățele mici, egale pe care le modelezi sub formă de semilună. Așază cornulețele în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Procedează la fel până termini întreg aluatul.

      Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit la 170 grade C, timp de 10-12 minute.

      După coacere, scoate tava din cuptor și pudrează cornulețele cu zahăr pudră. Ele sunt foarte fragede cât sunt fierbinți, dar pe măsură ce se răcesc, se vor întări și le vei putea scoate cu ușurință din tavă.

        Din seria dulciurilor de casă, vă recomandăm să încercați și rețeta de Cornulețe cu rahat colorat, delicioase sau rețeta de Cornulețe cu nuca și untură, foarte fragede și ele.

      Rețeta noastră preferată este cea de Cornulețe fragede cu osânză.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe semilună - Fragede și delicioase" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Tort cu mure si ciocolata

      de oanapl 8

      ieri la 22:27

      Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

      pe 25.04 la 09:05

      Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

      pe 25.04 la 08:41

       Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

      pe 25.04 la 08:35

      Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

      pe 24.04 la 08:46

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Constelatialeu

      2468 puncte

      RODIMUR

      2101 puncte

      vasimur

      191 puncte

      Valclaudia

      100 puncte

      cristinutanicolita

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Cornulete fragede