Cornulete fragede cu gem

de RuxyRux in Prajituri, 22 Noi 2013 | 41075 vizualizari

 

Fragede...dar atat de fragede incat se topesc in gura...iar in combinatie cu gemul de prune si cel de cirese amare...sunt o nebunie delicioasa :)......inspiratia mea a venit de la Bucataresele vesele si dragalase...carora le multumesc tare mult :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina( plus inca o mana buna)
  • 100 gr unt moale
  • 1/4 lingurita sare
  • 3 lingurite zahar
  • 10 gr drojdie( uscata)
  • 50 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri ou
  • coaja rasa de lamaie
  • 75 gr unt( pentru uns aluatul)
  • gem( eu al ales gemul de prune si cel de cirese amare)
  • zahar pudra vanilat pentru tavalit
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem:

Eu am redus cantitatile ingredientelor la jumatate :)

Am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si laptele, desi in general eu procedez asa numai cu drojdia proaspata( insa am vrut sa respect reteta). Am lasat la dospit maiaua la loc cald in bucatarie.

Faina am cernut-o intr-un vas mare si am amestecat-o cu restul ingredientelor si apoi cu maiaua. Am framantat un aluat elastic pe care l-am impartit in doua bucati egale. La mine aluatul a cerut mai multa faina decat era prevazut in reteta( probabil difera si tipul fainii asa ca atentie, daca se mai simte nevoia mai adaugati cate putin).

Se topeste untul( cele 75gr). Se lasa la racit.

Fiecare bucata am intins-o subtire intr-un dreptunghi pe o suprafata infainata si apoi am uns-o cu unt topit si am presarat putina faina deasupra.. Rulam cu grija foaia intr-un sul( nu va speriati daca mai curge putin unt pe afara).

Din fiecare sul vom taia bucati aproximativ egale. Mie mi-au iesit 12 bucati.

Punem pe o foaie de copt bucatile si le lasam la loc cald( eu am folosit foaie pergament) pentru 30 de minute la crescut.

Fiecare bucatica de aluat se va intinde pe o suprafata infainata , apoi se va aseza umplutura la un capat si se va rula cu grija astfel incat sa nu curga gemul. La mine asta se intampla mereu de regula, deoarece imi plac cornuletele umplute cu mult gem si nu ma prea pot abtine sa pun mai putin :)...

Cornuletele se coc pana se rumenesc usor, eu le-am pus la 180 de grade pentru fix 20 de minute.

Lasam cornuletele la racit si le tavalim prin zaharul pudra vanilat....ma bucur ca am ales aceasta reteta...sunt grozave :)  Inca o data, multumiri dragelor Bucatarese vesele :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura si gem