Coronita cu banane si ciocolata

de susu in Prajituri, 4 Ian 2011 | 3788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 banane coapte
  • 2 oua
  • 100 g iaurt gras
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 100 g zahar tos
  • 100 g nuci
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1 plic praf de copt
  • O mana de stafide
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • Esenta de rom
  • 1 lingura de cognac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu banane si ciocolata:

Bananele pasate si ouale mixate cu zaharul si coaja de portocale se amesteca impreuna cu untul tinut la temperatura camerei. Stafidele se hidrateaza in cognac si rom iar ciocolata se taie bucati mici si se baga la congelator. Se adauga la compozitie faina amestecata cu praful de copt, stafidele hidratate si se pun trei sferturi din cantitatea de nuca si jumatate din cea de ciocolata. Dupa ce am omogenizat turnam compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu grasime si tapetata cu putina faina. Presaram deasupra restul de nuci si ciocolata si dam la cuptorul incins pentru 30-40 de minute. Introduci o scobitoare si daca iese curata inseamna ca este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ecler