Coronita cu carne tocata

de Georgiana78 in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2013 | 5029 vizualizari

 

Un aperitiv minunat, aspectuos si savuros!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 1 ou
  • 350 gr faina
  • 125 g margarina
  • 80 ml lapte
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • UMPLUTURA:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 oua
  • sare
  • condimente
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu carne tocata:

ALUAT:

- se cerne faina si se aseaza intr-un vas unde vom framanta aluatul

- se face o maia din drojie 2 linguri de lapte si zaharul si se lasa putin la crescut

- se incalzeste laptele fara a-l fierbe si se adauga sarea si margarina pentru a se topi

- peste faina se adauga maiaua, laptele cu margarina si oul si se framanta un aluat pana se incorporeaza faina

- se intinde o foaie in forma de tarta sau alta tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se aseaza pe marginile foii ca o coronita umplutura pregatita astfel:

UMPLUTURA:

- se bat ouale cu sare si condimente

- se toaca marunt verdeata

- se amesteca carnea cu ouale si verdeata

In mijlocul foii care a ramas gol se taie aluatul in 6 triunghiuri care se trag de la varf peste umplutura formandu-se astfel coronita care se unge cu oul batut cu putina sare si se da la cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 30-40 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pui si ciuperci brune