Cosulete cu dovleac

de anca_rm in Dulciuri, 29 Oct 2013 | 4553 vizualizari

 

Toamna , natura ne ofera dovleacul. Il putem folosi la deserturi , feluri principale si supe .
Azi am adus un desert .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg dovleac
  • 3 foi placinte
  • 100 ml iaurt de fructe
  • 3 foi gelatine
  • 5 linguri miere albine
  • 2 banane
  • zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu dovleac:

Foile de placinta le decongelam .

Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ).

Fiecare foaie o taiem pe lung in trei si dupa aceea pe latime tot in trei , astfel incat sa obtinem 9 patrate .

Patratele le asezam in formele de briose , cate trei intr-o forma.

Procedam la fel si pentru celelalte foi  .

Dam tava la cuptor (cuptorul preincalzit la 180 grade) si le lasam cam 5 minute , pana cand se rumenesc usor .

Scoatem tava si putem pregati umplutura de dovleac .

Dovleacul il curatam de mijloc si il punem la fiert sau la copt ( eu l-am copt ) , pana cand este moale . Il lasam la racit .

Desfacem coaja si asezam pulpa intr-un castron. Adaugam iaurtul , bananele , mierea de albine si zeama de lamaie . Facem un piure fin cu ajutorul blenderului sau a zdrobitorului de cartofi .

Punem de-o parte si pregatim gelatine conform instructiunilor de pe ambalaj .

Cand este dizolvata o aduagm in piure si amestecam .

Vom umple cosuletele , deasupra putem pune nuci ,  gem de macese sau orice altceva doriti.

Presaram cu zahar pudra si dam la frigider pana in momentul servirii .

 

TIPS-URI

1

in loc de cosuletele de foi de placinta se pot folosi cupe

2

se poate adauga aroma preferata

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de strudel cu dovleac