Cosulete cu piersici si branza ricotta

de papabundetot in Prajituri, 21 Iul 2013 | 3054 vizualizari

 

Am mai avut in congelator un pachet de aluat foietaj si ma tot gandeam ce sa fac cu el,sa fie si bun si deosebit dar si dulce si sa se faca relativ rapid.Pentru ca de dimineata am fost la piata am luat cateva piersici dar si o smantana pentru ca vroiam sa fac o ciorba de salata dar…nu am gasit salata asa ca din smantana am facut frisca. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 450 gr aluat foietaj
  • 6 piersici
  • 250 gr smantana 
  • 150 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • o lingura branza ricotta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu piersici si branza ricotta:

Aluatul de foietaj l-am intins pe masa de lucru si l-am impartit in 12 parti aproximativ egale (de forma dreptunghiulara),in tava de briose am pus aluatul formand niste cosulete pe care le-am tapetat cu putin unt pe interior si apoi am pus felii subtiri de piersici (cam 3-4 felii in fiecare cosulet).Am pus putin zahar peste piersici si am dat tava la cuptor pana aluatul s-a copt.

Intre timp am mai taiat cubulete celelalte piersici…cam 4 buc,am luat o tigaie in care am pus unt si piersicile cubulete,zahar vanilat si putina esenta de vanilie si am pus la foc unde am lasat pana s-au caramelizat piersicile. Am scos apoi piersicile si le-am dat deoparte sa se raceasca.

Smantana din piata am batut-o cu mixerul pana s-a facut o delicioasa frisca,am adaugat si putin zahar in ea si apoi o lingura de branza ricotta si amestecul astfel format l-am dat la frigider pana cand s-au racit cosuletele.

Am umplut apoi cosuletele cu dulceata de piersici si crema de branza ricotta cu frisca.A fost tare bun…si cam putin 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu piersici si branza ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini - tarte cu banane si ciocolata