Cotlet de porc la gratar cu sos vanatoresc

de Rocsi in Porc, 6 Oct 2017 | 7890 vizualizari

 

Pot sa spun ca a fost un preparat care ne-a placut foare mult. La noi, carnea se consuma cel mai mult pe gratar, dar nu gratarul de afara, ci tigaia grill ce se pune pe aragaz. Cand nu stiu ce sa pregatesc si chiar nu mai am nici o idee, fac imediat un gratar, eventual si o salata si gata masa. Dar acest sos vanatoresc cu ciuperci este foarte bun si se potriveste cam cu orice carne, zic eu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cotlet:
  • 6 felii cotlet de porc
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 catei de usturoi
  • oregano uscat

Pentru sos:

  • 1 borcan mic de ghebe in sare
  • 1 borcan mic de ciuperci taiate
  • 1 ceapa
  • 200 ml smantana de gatit
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la gratar cu sos vanatoresc:

Carnea:
Spalati bucatile de cotlet, le stergeti cu un servetel.
Intr-un bol amestecati uleiul, boia dulce, sosul de soia, sare si piper dupa gust, putin oregano uscat, iar la final usturoiul curatat si taiat feliute.
Amestecati bine toate ingredientele, puneti carnea si o invartiti pe toate partile.
O acoperiti si o dati la frigider 1-2 ore sau chiar peste noapte.
Sosul:
Ghebele le puneti in apa la desarat. Tot schimbati apa pana sunt desarati bine.
Le scurgeti de apa, le taiati mai marunt.
Ciupercile le spalati si le scurgeti bine de apa.
Curatati ceapa si o tocati marunt.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa.
O inabusiti 2-3 minute, apoi adaugati ciupercile si ghebele.
Le lasati iar 2-3 minute pe foc, apoi adaugati o cana cu apa.
Lasati sa fiarba cam 15 minute la foc potrivit si acoperit.
Dupa, adaugati vinul, lasati descoperita cratita.
Cand lichidul a scazut suficient, puneti smantana, presarati sare si piper dupa gust.
Mai lasati cam 1-2 minute pe foc, apoi luati sosul de pe aragaz si presarati putin patrunjel verde tocat.
Incingeti o tigaie grill, puneti cotletul, il rumeniti pe ambele parti la foc potrivit.
Cand este gata, il scoateti pe un platou, apoi il serviti alaturi de sos.
Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la gratar cu sos vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca