Cotlet haiducesc la gratar

de Sylvia in Porc, 6 Aug 2010 | 13070 vizualizari

 

Am facut aceasta reteta mai consistenta pentru o destrabalare culinara la pranz, clasicul cotlet la gratat cu cartofi rumeniti si cu salata ….nu cred ca poate sa zica cineva ca nu e bun.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru cotletul haiducesc avem nevoie de :
  • 3 cotlete de porc cu os dar nu foarte grase, 
  • o lingurita de boia,
  • sare,
  • piper,
  • amestec de ierburi aromate ( coriandru, rozmarin si salvie maruntita),
  • 100 ml vin rosu demisec
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet haiducesc la gratar:

 Se sareaza cotletul pe ambele parti si se face cu piper si se lasa asa 30 de minute la rece ,apoi se presara peste el boia si ierburi aromate si vinul si se lasa la frigider 30 de minute.

  Dupa 30 de minute il scoatem si intoarcem bucatile de cotlet  si mai adaugam condimente. Vinul se ingroasa de la condimente si in contact cu carnea si va forma un bait mai consistent.

  Dupa ce  a mai stat la frigider minim  30 de minute ( puteti sa il lasati si peste noapte ) se prajeste pe grill la foc mediu sa se patrunda bine carnea.

  Este gata atunci cand este frumos rumenit, daca vreti o culoare frumoasa nu ezitati sa mai presarati putina boia in timp ce se prajeste  . Eu l-am servit cu cartofi taranesti , preparati din cartofi noi rosii taiati bucati mari si fierti in apa cu sare 8 minute si apoi facuti cu sare si boia si prajiti in ulei incins 3 minute.  A  fost un pranz excelent .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet haiducesc la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mena29 1

07.08.2010, 10:29

O, ce pofta mi-ai facut

Sylvia 1

08.08.2010, 12:05

Multumesc de laude

Bucataras Medi 1

08.08.2010, 14:33

eu zic ca e foarte , foarte bun.........mmm.........vin cu furculitele..........

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura tiganeasca de porc- la gratar