Cotlete de berbecut

de silvi0ara in Oaie, 12 Noi 2010 | 10985 vizualizari

 

Scuzati calitatea pozelor,dar sunt facute cu telefonul.Din pacate pana duminica nu am aparatul foto acasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 coasta de berbecu1kg
  • 10-12 spring carrot(morcovi tineri de primavera congelati)
  • 2 -3 cartofi potriviti
  • 1 legatura ceapa verde
  • 6-7 verze de bruxelles proaspata(merge si congelata)
  • 1 ardei gras verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150ml vin alb
  • 50ml ulei
  • cimbru,rozmarin
  • sare si piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de berbecut:

Se spala bine coastele si se curata legumele.Apoi cu ajutorul unui cutit inpingem carnea din varful fiecarui os in asa fel incat sa ramana dezgolit pana la jumatate.Condimentam carnea peste tot cu sare,piper,cimbru si frecam costele cu usturoiul zdrobit.Se unesc apoi coastele astfel incat sa obtinem o coronita.Se prind capetele cu scobitoare sau se pot coase.(desii la cuptor la mine s-a desfacut intrucat nu a fost suficient de mare).Coronita astfel obtinuta se aseaza intr-o tava.Mijlocul se umple cu o parte din legumele taiate iar restul se repatizeaza in jurul ei.Se stropeste totul cu o cescuta cu apa si ulei si lasam la cuptor aproximativ 1 ora.Din cand in cand stropim cu sosul format in tava.Spre final adaugam vinul.Mai lasam 20 de minute si gata.Se serveste alaturi de o salata la alegere.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de berbecut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gat de berbec cu varza acra