Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume

de miki_a in Porc, 15 Dec 2015 | 7374 vizualizari

 

Pentru aceste cotlete am ales o reţetă simplă (inventată pe moment), dar cu un rezultat peste aşteptări. Le-am fript înăbuşit, le-am aromat cu legume şi condimente, după care le-am servit cu familia, însoţite de un pahar de vin şi vorbe frumoase! 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc fără os;
  • 2 morcovi mari;
  • 1 ardei kapia;
  • 3 fire subţiri de praz;
  • 1 pahar de vin alb sec;
  • 2 foi de dafin;
  • sare şi piper alb proaspăt măcinat, după gust;
  • 1/2 legătură de pătrunjel;
  • 2 linguri grăsime (untură);
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume:

Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper. 

Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi dacă mai este nevoie adăugăm şi uleiul. Lasăm să se încălzească, după care punem bucăţile de carne (de preferat într-un singur strat).

Lăsăm carnea să se rumenească frumos, pe ambele părţi, după care adăugăm vinul. Carnea va lăsa şi apă dar o lăsăm să fiarbă până scade şi ea se pătrunde uşor. 

Între timp curăţăm şi tocăm mărunt legumele (morcovul ras pe razătoarea mare, prazul tăiat rondele subţiri, ardeiul tocat cuburi fine).

După 30 de minute de fierbere a cărnii (timp în care alcoolul şi apa se evaporă) adăugăm legumele. Amestecăm uşor (dacă este nevoie se mai adaugă 1 căniţă de apă caldă) şi lăsăm să se pătrundă şi ele frumos până scade sosul (15 minute).

Aşezonăm gustul de condimente (foile de dafin, sare, piper) şi oprim focul.

Decorăm cu pătrunjel proaspăt tocat.

Servim cotletele calde cu diferite garnituri (noi am servit cu mămăligă de cartofi), mujdei şi/sau salate de murături.

 

 

TIPS-URI

1

În tigaie puteţi adăuga usturoi, crenguţe de cimbru, măghiran, boia, seminţe de muştar etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

15.12.2015, 19:55

Cat de apetisant!

Andra_Constantinescu 1

16.12.2015, 08:43

O minunatie!

miki_a 1

17.12.2015, 08:19

Rocsi, , Andra, , va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc pane cu rozmarin