Covrigi cu sare

de reisnaor_2006 in Piine, 21 Noi 2016 | 9015 vizualizari

 

Ne plac foarte mult covrigii si am spus sa incerc si eu, s-au evaporat repede.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 40 gr de drojdie
  • 550 ml lapte cald
  • 100 ml ulei
  • 2 oua pentru uns
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu sare:

       Intr-o cana, punem drojdia, sarea, zaharul si laptele. Lasam 10 minute deoparte. Punem intr-un castron faina si adaugam maiaua, uleiul si framantam un aluat. Se lasa 15 minute la caldura ca sa creasca.

       Aluatul crescut il taiem in 10-12 parti. Fiecare parte o impartim in doua si facem snururi pe care le impletim. Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si asezam covrigii. Ii ungem cu ou si presaram sare deasupra. Ii mai lasam 10 minute sa creasca si dam tava la cuptor la 200 de grade timp de 25-30 de minute. Pofta buna.

TIPS-URI

1

Covrigii pot fi facuti cu susan, mac, chimen, dupa preferinta fiecaruia.

2

La framantat, mai adaugam faina in functie de gradul de umiditate a fainii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

reisnaor_2006 1

25.11.2016, 16:45

multumesc tuturor

gigistavar 1

11.12.2016, 22:14

Acum sunt la cuptor!
Deja bănuiesc ce dezmăț culinar urmează!!!
Mi-a plăcut în mod deosebit consistența aluatului.

reisnaor_2006 1

12.12.2016, 12:06

Multumesc mult de tot

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi sarbesti