Paine cu smantana

de Andra_Constantinescu in Piine, 15 Mai 2020 | 3908 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Pentru ca tot aveam niste smantana prin frigider, pe care nu o mai voia nimeni, am zis sa fac paine cu smantana ca sa vad cum e. Ei bine, este foarte buna.
M-am inspirat de pe site si m-am uitat mai atent la reteta lui Adi

 

INGREDIENTE

  • 14 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 600 ml apa calda
  • 1350 g faina de tara (sau cat cuprinde)
  • 1 lingura sare
  • 350 g smantana la temperatura camerei
  • 7 linguri de ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu smantana:

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, putina apa calda (circa 100 ml) si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se cern 900 g faina peste maiaua obtinuta, se adauga smantana si sarea si se incepe framantarea. Se mai adauga faina cat cuprinde, iar la final se adauga uleiul. Se obtine un aluat moale si nelipicios, care se lasa la crescut in castronul acoperit cu o folie si cu un prosop.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in doua si se asaza in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se cresteaza dupa plac cu ajutorul unui cutit cu lama subtire.

Se introduc tavile la cuptor pana cand painile sunt bine coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa