Covrigi de casa (de post)

de cristinutanicolita in Mancaruri de post, 26 Mar 2017 | 7609 vizualizari

 

Retete de post economice. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml apa călduță
  • 1 lgt sare
  • 1 lg zahar
  • 1 plic drojdie uscată
  • 2 lg ulei
  • mix de seminte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de casa (de post):

Punem faina cernuta intr-un castron. Adăugăm sarea si drojdia si amestecam. Adăugăm zaharul si apa călduță treptat. La sfarsit, adaugam uleiul. Framantam până obținem un aluat elastic.  

Lasam aluatul sa crească până isi dublează volumul!  

Luam o bucata de aluat, formam 2 bastonase pe care le impletim si formam covrigul. 

Punem covrigii in tava, ii stropim cu apa si presaram seminte. 

Ii coacem la foc mediu, in cuptorul preincalzit. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de casa (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]