Covrigi dospiti cu seminte de mac si susan

de Valclaudia in Piine, 14 Mar 2017 | 5309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 250 ml apa calduta
  • 25 ml ulei de masline
  • 1 ou de casa, pentru uns
  • seminte de mac
  • seminte de susan
Portii: 11
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi dospiti cu seminte de mac si susan:

Intr-un vas incapator, amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta.

Amestecam si incorporam apoi uleiul in aluat pentru a-i da elasticitate. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie, il lasam la dospit cel putin o ora, in loc ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.

Incingem cuptorul la 180 grade C.

Impartim aluatul in 11 portii egale. Fiecare particica de aluat o intindem in sul subtire, apoi dam forma covrigului. Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem covrigii cu ou batut, presaram seminte de mac si susan.

Lasam la dospit in tava inca 20 minute, apoi coacem covrigii pana capata culoare aurie.

Se servesc calzi sau reci, oricum sunt la fel de buni...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi dospiti cu seminte de mac si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine semi-integrala