Cozonac cu mac

de adela1981 in Dulciuri, 25 Apr 2012 | 3970 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina tip 000
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr zahar
  • 40 gr drojdie
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 100 gr unt moale
  • 3 oua
  • 100 gr mac macinat
  • 2 linguri zahar pudra
  • unt pentru una tava si cozonacul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac:

Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam o lingurita de zahar si  50 ml lapte caldut, se framanta cu mana  si se lasa maiaua la dospit 15 min.  Apoi se adauga urmatoarele: restul de lapte caldut, zaharul, praful de sare, coaja de lamaie, ouale si untul moale. Se framanta aluatul pana ce se desprinde de pe peretii  vasului  si se lasa la dospit, langa o sursa de caldura, cca 40-50 min.  Dupa ce a dospit, se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu faina , se framanta si se imparte in doua.

Se intinde aluatul pe rand.  Se amesteca macul cu zaharul pudra si se imparte in doua, se presara pe aluatul intins si se ruleaza cu grija sa nu iasa umplutura.  Se pun cozonacii in forma de chec uns cu unt, deasupra se ung cu unt sau galbenus de ou si se coc in cuptorul incins cca 40 min.   Dupa ce s-au rumenit frumos, se scot si se lasa sa se raceasca acoperiti cu un prosop curat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise