Cozonac cu nuca si cacao

de Aletta in Prajituri, 24 Dec 2016 | 4231 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Ce e mai bun pentru colindatori decat sa ii servesti cu o felie de cozonac proaspat scos din cuptor, pe vremea in care mergeam eu la colindat primeam cozonac, nuci, portocale. Mirosul de cozonac ma duce in copilarie.... 
CRACIUN FERICIT!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina de tip 000 pentru cozonac
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 30 g drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • esenta de lamaie
  • esenta de portocale

Umplutura:

  • 2 albusuri
  • 100 g nuca macinata
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • un zahar vanilinat
  • esenta de rom

De uns :

  • 1 galbenus
  • 2 linguri de lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Cantitatile sunt pentru un cozonac,pentru 2 se dubleaza cantitatile ..

Incepem prin a face aluatul de cozonac: am pus laptele la incalzit,am adaugat cele 3 linguri de zahar si apoi drojdia bucati. Am lasat la fermentat 15 minute. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,ca la maioneza.Intr-un bol incapator se pune faina,praful de sare, zaharul vanilinat, coaja de lamaie,coaja de portocala,esentele, crema de galbenusuri si laptele impreuna cu drojdia.

Se framanta cateva minute apoi se lasa la crescut cam 1 ora.

Intre timp am facut umplutura pentru cozonac: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si cand bezeaua e ferma se adauga nuca si cacaoa.Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde o foaie dreptunghiulara si se unge cu umplutura preparata anterior.  Se face un sul.Se face la fel si cu cealalta foaie si se incrucizeaza in forma cozonacului. Se mai lasa la crescut in tava vreo 20 minute. Se unge cu ou amestecat cu lapte.

Se pune intr-o tava tapetata cu unt si hartie de copt si se da la cuptor cam 45-50 minute.

TIPS-URI

1

ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti bicolori - Martisor