Cozonac cu nuca si mac

de laura_n in Dulciuri, 5 Ian 2014 | 4589 vizualizari

 

Editie limitata 2014, intrucat de Craciun nu am facut.
De data aceasta am experimentat un aluat diferit si o umplutura mixta.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 230 gr zahar brut
  • 1 cana ulei floarea soarelui
  • 4 galbenusuri
  • 300 ml lapte dulce
  • 800 gr faina
  • 1plic drojdie uscata
  • 300 gr nuca
  • 4 lg cacao
  • 100 gr mac macinat
  • 6 lg zahar brut
  • 4 albusuri
  • 1 galbenus pt uns
  • 2 lg lapte pt uns
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si mac:

Am folosit masina de framantat pentru aluat. Am pus in ordine: laptele, zaharul, untul si uleiul, galbenusurile, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat modul de framantare, pe care l-am folosit de doua ori, dar doar pentru framantare. Nu l-am lasat program intreg.

Am lasat cam doua ore la crescut aluatul, la loc calduros.

Am amestecat nuca tocata cu 4 linguri zahar si cacaoa. Macul l-am amestecat cu 2 lg zahar.

Albusurile le-am batut spuma.

Am impartit aluatul in doua. Fiecare jumatate am impartit-o iar in doua si am intins doua foi. Am intins spuma de albus, am presarat multa nuca si am rulat cele doua fasii, obtinand doua rulouri pe care le-am impletit. Cea de-a doua jumatate, am impartit-o iar in doua si am intins doua foi. Am amestecat restul de nuca cu macul rasnit si am presarat pe cele doua foi, rulandu-le si impletindu-le la fel.

Am pregatit doua tavi cu hartie de copt, am asezat fiecare cozonac in forma si i-am asezat la loc calduros, acoperiti cu un servet curat, cam 15 minute, timp in care am dat drumul la cuptor, la foc iute.

I-am bagat la copt, in cuptorul preincalzit, am scazut focul la mediu si am lasat sa se coaca cam 50 minute. Am deschis usa cuptorului, i-am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat un pic de zahar tos. I-am bagat la loc in cuptor si i-am mai tinut 5 minute dupa care i-am scos si i-am lasat la racit pe un gratar.

Aluatul este grozav, iar combinatia de nuca + mac...excelenta!

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 35 lei.

2

la unul dintre cozonaci am folosit doua bucatele de jeleu, neavand rahat. Insa nestiind cum se va comporta jeleul, nu am folosit mult. Este delicios insa. merge incercat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D)