Cozonac cu rahat (de post)

de oana_pisicutza16 in Mancaruri de post, 7 Apr 2012 | 12481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 4 linguri zahar
  • Un plic de drojdie
  • Un plic de praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamiae
  • O cana de apa calduta
  • 4 linguri de ulei
  • Un praf de sare
  • 200 g rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat (de post):

Intr-un vas adanc se pune faina si celelalte ingrediente, se framanta pana se obtine un aluat nelipicios

Se unge aluatul cu ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul

Se intind doua foi si se pune rahat peste ele, se ruleaza si se impletesc

Se aseaza in tava de cozonac si se mai lasa putin la dospit

Se unge cu apa cu zahar si se baga in cuptorul preincalzit

Se lasa la cuptor la foc mediu pana se rumeneste coaja (se lovte putin coaja si cand suna a gol e copt)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:28

frumos a iesit

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 17:33

multumesc elena

Georgiana78 1

01.08.2012, 10:54

Este minunat!Am sa il incerc cu siguranta! Bun-bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]