Cozonac ieftin

de mamaieelena in Prajituri, 30 Dec 2010 | 10815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500ml.lapte dulce
  • 3 oua
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 300 gr.zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fiola cu esenta de rom
  • 1 lingurita sare(rasa)si se pune in oua
  • 500 gr rahat umplutura
  • 125 margarina pt prajituri
  • 50 gr. margarina pt uns tavile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac ieftin:

Intr-un lighean se cerne faina. Se pune laptele la incalzit pe foc si se ia un pic din el sa se dizolve drojdia iar mirodeniile,sarea,zaharul se pun in laptele cald. Ouale se bat intr-un castron cu furculita, margarina se topeste intr-un ibric pe foc domol si apoi toate se amesteca mai putin margarina care se pune treptat pe masura ce se framanta cozonacul. Se lasa la cald intr-un loc ferit de curent si cand s-a dublat volumul se pot pune in formele de cozonac care au fost unse cu margarina.

Ca sa putem umple cozonacul cu rahat se procedeaza astfel: se ia din coca exact cantitatea pt forma si se rupe in trei bucati care se intind pe rand in forma dreptunghiulara cu mainile unse cu ulei apoi se pun bucatele de rahat care a fost taiat inainte cu cutitul si apoi rulam, procedam la fel cu toate trei si le impletim in trei se pune in tava si se lasa la crescut pana la marginea tavii se tine la cuptor la 180 grade 45 de minute.

Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac ieftin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]