Crap la cuptor

de _Alina_ in Crap / Caras, 24 Sep 2012 | 13860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - un crap de 1.5 kg
  • - 5 cepe
  • - 4 rosii
  • - 3 lingurite cu varf cu mix de legume uscate (fara sare)
  • - o lamaie
  • - 40 ml de ulei de seminte de struguri
  • - doua lingurite de sare
  • - 1/2 pahar de vin
  • - 1/2 pahar de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor:

1. Curatati pestele de solzi si eviscerati-l, crestati-l pe laterale. Puteti sa  ii taiati capul (eu il pun asa pt ca sotului ii place mai horror:))

2. Faceti un amestec din: ulei, sare, legumele uscate si zeama de la 1/2 lamaie.  

3. Curatati ceapa si taiati-o in rondele. La fel procedam si cu rosiile.

4. Puneti in tava un rand de ceapa, peste care puneti rosiile.

5. Stergeti pestele cu un prosop absorbant de hartie si ungeti-l (pe toate partile, inclusiv in interior) cu amestecul preparat la pasul 2, puneti felii de lamaie in crestataturi.

6. In tava puneti apa, vinul si pestele. Puneti o folie de aluminiu care sa acopere 3/4 din tava si intepati-o cu un cutit.

7. Dati la cuptor, 40 de minute la 200 °C.  Dupa 15-20 minute de cand l-ati introdus, scoateti folia de aluminiu.

8. Din cand in cand mai ungeti pestele cu sosul din tava.

 

 

TIPS-URI

1

Cand curatati pestele, scufudati-l in apa clocotita 2-3 minute, astfel solzii se curata mai usor si nici nu mai are un miros asa pregnanat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]