Crema de mere

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 20 Ian 2011 | 14783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • vanilie
  • 2 mere
  • Caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 ml frisca
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de mere:

Merele se curata de coaja si cotor;se taie cubulete si se fierb pana se inmoaie.Se scurge lichidul si se paseaza.Se lasa la racit.

Ouale se mixeaza cu zahar pana devin cremoase.Se adauga laptelesi vanilia si se omogenizeaza.Se incorporeaza faina,avand grija sa nu ramana cocoloase.La sfarsit se incorporeaza merele pasate.

Compozitia se toarna in forme de silicon/ceramica si se lasa la cuptorul preincalzit aprox 45 min,la foc mediu-mic.Se lasa sa se raceasca si se scot din forme si se lasa la frigider.Se servesc cu caramel.

Caramel:

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 900 lei
1499.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (19)

jolygina 1

21.01.2011, 09:33

buna

mimmi 1

21.01.2011, 22:01

O fac si eu maine,cred ca e delicioasa !

mirela0911 1

21.01.2011, 22:23

si eu care vroiam sa cer doua nu-i nimic, o sa-mi fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]