Numai buna atunci cand iti doresti sa reduci consumul de zahar.
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Pune ouale intr-un vas impreuna cu indulcitorul si mixeaza pana cand la suprafata se formeaza spuma.
3. Adauga peste ouale batute faina, cacaoa si bicarbonatul (de amoniu si de sodiu) stins cu zeama de lamaie/otet, si mixeaza pana la inglobarea totala a ingredientelor.
4. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10 minute.
5. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie marginile si portioneaza-l in dreptungiuri de 7 x 4cm.
Crema de zmeura:
1. Pune zmeura intr-un vas impreuna cu indulcitorul si zeama de lamaie, la foc mic. Lasa pe foc pana cand scade lichidul (~ 8min) si obtii o compozitie groasa. Dupa ce s-a ingrosat lasa sa se raceasca complet (eu grabesc procesul de racire punand vasul cu zmeura intr-un alt vas in care am pus apa rece).
2. Mixeaza smantana lichida pana cand capata volum si consistenta, apoi inglobeaza in ea zmeura.
Asamblare:
1. Pune pe fiecare dreptunghi cate 2 lingurite de crema de zmeura.
2. Pe 6 dreptunghiuri pune cate 6 bucati de zmeura, apoi pune celelalte dreptunghiuri deasupra.
3. Mixeaza smantana lichida cu indulcitorul (4.5 g) pana capata volum si cosnistenta.
4. Pune frisca intr-un pos cu varf stelat si orneaza fiecare prajiturica, apoi pune cate o zmeura pe fiecare mot de frisca.
S-aveti pofta!