Crema de zahar ars

de yaya67 in Prajituri, 17 Mar 2013 | 7816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • esenta vanilie si coaja rasa de lamaie
  • un praf sare
  • 70-80 gr zahar pt caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se caramelizeaza intr-o cratita circa 70-80 gr zahar,nu se arde prea tare ,cand e caramelizat se tapeteaza oala cu el miscand usor oala in toate partile ,atentie sa nu va opariti .

Separat se bat ouale cu zaharul si un praf sare(eu pun un praf de sare la toate dulciurile pt ca sarea ii accentueaza gustul dulce) pana cand se dizolva zaharul si apoi se adauga laptele si aromele.

Se toarne in oala cu zaharul caramelizat racit,se pune la cuptor intr-o tava cu apa.

Se se coace la foc moderat circa o ora ,apoi cand e gata se lasa sa se raceasca apoi se rastoana intr-un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]