Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos

de Retete_gustoase in Dulciuri, 29 Apr 2024 | 1194 vizualizari

 

Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos. 
Crema de zahar ars, cunoscuta si sub denumirea de crème brûlée, este un desert frantuzesc clasic, constand dintr-o crema fina de vanilie sau alte arome, scaldata intr-un sos delicios de zahar caramelizat. Acest desert este apreciat pentru combinatia excelenta dintre textura catifelata si dulceata cremei si aroma caramelului.
Poate fi servit la temperatura camerei sau rece. Este un desert elegant si delicios, perfect pentru a fi servit la ocazii speciale sau pentru a te rasfata intr-o zi obisnuita.
Pentru Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: lapte, oua, zahar, vanilie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos:
  • 6 galbenusuri de ou
  • 100 gr zahar granulat
  • 1 l lapte de vaca
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 50 gr zahar pentru caramelizat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos:

Iata cum se prepara Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos:

Preincalzeste cuptorul la 150°C.

Foloseste o forma de copt mai mare sau boluri termorezistente daca vrei sa prepari portii individuale. 

In vasul in care vrei sa gatesti crema de zahar, pune zaharul la topit si lasa-l pe foc pana capata culoare aramie. Atentie sa nu il arzi. Roteste forma astfel incat zaharul ars topit sa tapeteze si peretii uniform.

Intr-un bol mare, bate galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana cand amestecul devine deschis la culoare si se ingroasa.

Incalzeste laptele intr-un vas mic pana cand devine fierbinte. Nu il fierbe!

Incetul cu incetul, toarna laptele peste amestecul de galbenusuri si zahar, amestecand continuu pentru a evita coagularea oualor.

Adauga extractul de vanilie si continua sa amesteci pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.

Toarna amestecul in cratita mare sau forme individuale (ramekin-uri sau forme de ceramica) si asaza-le intr-o tava de copt adanca. 

Umple tava de copt cu apa fierbinte pana la jumatatea inaltimii formelor pentru a crea un bain-marie.

Coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 40-50 de minute sau pana cand crema este rumenita la margine, dar mijlocul tremura usor.

Dupa ce crema este coapta, scoate vasul din cuptor si lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi, acopera-l si pune-l la frigider pentru cel putin 2 ore sau pana cand este complet racitt.

A doua zi, acopera vasul cu un platou adanc si rastoarna-l ca sa se desprinda crema de zahar care va fi garnisita cu sosul caramel.

Poti incerca si varianta de Tort de mere cu crema de zahar ars sau Tort Kodrit Kadir, la fel de gustos.

O alta varianta delicioasa pe care o poti prepara pentru cei dragi este si reteta de Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine, un desert savuros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Caty 1

30.04.2024, 16:45

Iamii!

Rocsi 1

11.05.2024, 19:57

Nu am mai mancat de foarte mult timp crema de zahar ars! Imi place sa o servesc vara, rece de la frigider!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane