Crema de zahar ars

de simona72 in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 11004 vizualizari

 

Cum pe site am vazut acest desert, care se numara printre deserturile copilariei, am zis sa-l fac ca tot nu l-am facut de mult timp. Sunt atit de multe retete de desert incit acum nici nu am timp sa mai repet prajitura, tortul, placinta, tarta, etc... Cred ca este cel mai usor desert, poate sa-l faca oricine.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar brun
  • 1 plic vanilie bourbon
  • pt caramel:
  • 8 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Punem zaharul la caramelizat pe foc intr-un vas sau tigaie, cind zaharul se schimba usor la culoare si incepe sa se topeasca punem si putina apa. Lasam pe foc si amestecam in acelasi timp, pina cind zaharul s-a topit si a capatat o culoare usor aramie. Punem zaharul caramelizat(fierbinte) intr-un vas termorezistent, tapetam fundul si marginile vasului cu zaharul caramelizat. Batem ouale cu zaharul si vanilia cit sa se dezlege bine ouale, adaugam laptele, le amestecam bine pe toate si le turnam in vasul cu zaharul caramel. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt 50-60 minute. Serviti simpla sau cu frisca, inghetata, chiar si fructe, cum va place.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

zaharul caramel il puteti topi direct in vasul pe care apoi il introduceti in cuptor,din pacate vasele mele au protectie de ebonita la minere si nu le pot baga la cuptor, iar vasele din ceramica nu le pun pe flacara de teama sa nu se sparga

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu crema de zahar ars