Crema de zahar ars

de Winnie1 in Torturi, 24 Iun 2013 | 6670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • o cana de zahar +150 gr de zahar 
  • 450 ml de lapte
  • o lingura de faina
  • apa de trandafiri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se bat ouale cu telul, impreuna cu 150 gr de zahar si apa de trandafiri, apoi diluam in compozitie cu laptele (putin incalzit), iar la sfarsit punem si faina. Intr-o cratita, punem la topit o cana de zahar, pe ochiul mic al aragazului, cu focul dat la minim.

Se amesteca in continuu, pentru a nu se lipi de vas. Dupa ce zaharul s-a topit si s-a caramelizat, se apuca cratita de ambele toarti si se roteste cu grija astfel incat sa tapetam peretii vasului cu zaharul caramelizat, apoi turnam in vas compozitia de lapte si oua.

Dam la cuptor la foc mic, cca 25-30 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars