Crema de zahar ars

de adnia in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 2754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 800 ml de lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 8 linguri de zahar
  • 1 praf anason
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

 Intr-o cratita se topesc 5 din cele 8 linguri de zahar. Cand acesta este topit si face spuma pe deasupra se ia cratita de pe foc si se inclina, rotind usor, astfel incat zaharul sa ajunga si pe peretii cratitei. Se lasa la racit.
Ouale se bat cu restul de zahar, extract de vanilie si praful de anason si se toarna laptele. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in cratita cu zahar (Zaharul nu trebuie sa fie racit de tot, dar sa fie intarit bine pe marginile cratitei).

Se da la cuptor pana cand se incheaga ouale (in cazul meu 50 de minute la 175 de grade/foc moderat). Lasati crema sa se raceasca de tot inainte de servire si daca doriti o puteti rasturna pe un platou/farfurie, astfel va fi si mai usor de portionat.
Atentie! Pentru rasturnatul cremei folositi un platou usor adanc, altfel siropul va curge si se va irosi.
Deasemenea, pentru un efect deosebit puteti sa faceti crema in forme mici, individuale.

TIPS-URI

1

Laptele folosit poate fi rece de la frigider sau adus la temperatura camerei, cum doriti. Eu de multe ori il folosesc rece rece scos din frigider. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

Constelatialeu 1

08.09.2013, 22:11

diaconta 1

08.09.2013, 22:54

ce pofta imi e

simona72 1

08.09.2013, 23:04

Ce-mi place de mult!!!M

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce