Crema de zahar ars

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 15 Sep 2013 | 4999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 1 l de lapte dulce
  • 150 g zahar  (pentru tapetat tava)
  • arome (esenta de vanilie, zahar vanilat)  
  • optional, pentru servit: miez de lapte Delaco, menta verde (proaspata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

 

Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele, adaugam laptele si omogenizam. Cele 150 gr de zahar le punem la caramelizat intr-o craticioara ai carei pereti ii vom tapeta cu zaharul rezultat.  Turnam compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o dam la cuptor, la foc potrivit, pentru 50-60 de minute, pana cand devine aurie. O servim rece, cu miez de lapte si frunze de menta proaspata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Dya Daniela Andrei 1

16.09.2013, 15:22

Te pup scumpo! Si mie imi place tare mult! Mai ales cu frisca

simona72 1

16.09.2013, 15:54

Grozava!!! Vorba lui Ruxy, asta am invatat prima oara pe langa clatite...imi place oricum si la orice ora!!!

Dya Daniela Andrei 1

18.09.2013, 13:40

Da, Simona! E delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini checuri cu crema de branza