Crema de zahar ars

de Lavinia in Dulciuri, 3 Oct 2013 | 48497 vizualizari

 

Este prima mea crema de zahar ars.Mereu mi-a fost teama ca nu o sa imi iasa dar astazi mi-am facut curaj si am zis ca nu am ce sa pierd .

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar pentru crema
  • 100 g zahar pentru caramel
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 fiola esenta de rom(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Pune pe foc intr-o forma de yena (20 cm diametru) zaharul pana prinde o culoare aurie.(Mare atentie sa nu se arda)

Cat este lichid caramelul distribuie-l uniform pe peretii vasului si lasa-l la racit.

Mixeaza ouale cu zaharul (100 de g) si aromele pana devin cremoase.

Adauga laptele si mai mixeaza cateva secunde.

Toarna compozitia peste caramelul intarit bine.

Pune vasul cu crema intr-un vas mai mare umplut pe jumatate cu apa fierbinte.

Coace crema de zahar ars cca 1 ora-1 ora si jumatate pana cand este bine legata.(eu am lasat-o cam 1 ora si 20 de minute)

Lasa crema la racit apoi bag-o la frigider pentru minim 2-3 ore.

Rastoarna crema cu mare grija pe o farfurie/platou mai inalt si serveste cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate